Menu
RSS

Με κερδοφορία έκλεισε το 2015 για την Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων

Με κερδοφορία έκλεισε το 2015 για την Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων

Μπορεί το 2015 να ήταν δύσκολο για το τραπεζικό σύστημα όμως η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων ήταν η μόνη τράπεζα για την οποία το 2015 έκλεισε με κερδοφορία ενώ ήταν και η μοναδική τράπεζα που ανακεφαλαιοποιήθηκε μόνη της, χάρης στην κινητοποίηση των 25000 μετόχων.

Αυτά επεσήμανε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων κ. Μιχάλης Μαρακάκης, σε δηλώσεις του, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης της Τράπεζας που ξεκίνησε σήμερα το απόγευμα.

Ο κ. Μαρακάκης προέβλεψε ότι το 2016 θα είναι μια καλύτερη χρονιά για το τραπεζικό σύστημα στο σύνολό του και η δικαιολογημένη όπως χαρακτήρισε δυσπιστία των πολιτών θα δώσει τη θέση της στην εμπιστοσύνη γεγονός που  θα οδηγήσει στην επιστροφή καταθέσεων στις τράπεζες.

Ερωτηθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι κάποιοι έμειναν δυσαρεστημένοι από την ανακεφαλαιοποίηση ο κ. Μαρακάκης επεσήμανε ότι η τράπεζα δεν έχει χάσει τα λεφτά της και με σωστή διαχείριση του χαρτοφυλακίου η μετοχή θα ξανανέβει ενώ τόνισε ότι ακόμα και αυτοί που δεν συμμετείχαν στην ανακεφαλαιοποίηση δεν έχουν απώλειες. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων:

"Σε μια ανακεφαλαιοποίηση μιας τράπεζας δεν είναι δυνατόν να είναι ευχαριστημένοι. Αναγκαστήκαμε να κάνουμε μια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για να πετύχει, όπου να συμμετάσχουν και θεσμικοί επενδυτές. Αυτό ανάγκασε την τράπεζα να μειώσει, με απόφαση της Γενκής Συνέλευσης, την τιμή της μερίδας για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Αν δεν συμμετείχαν οι παλιοί μέτοχοι θα υπάρχει μια μεσοσταθμική τιμή η οποία θα έχει απώλεια αυτός που δεν συμμετάσχει. Ευτυχώς όμως οι περισσότεροι μέτοχοι μας συμμετείχαν και έτσι δεν έχουν απώλειες. Ακόμα όμως και από αυτούς που δεν συμμετείχαν, δεν έχουν απώλειες γιατί δεν έχει χάσει λεφτά η τράπεζα. Τα λεφτά της τράπεζάς μας είναι εδώ. Αν κάνουμε καλή διαχείριση του χαρτοφυλακίου της τράπεζας, που αυτός είναι ο σκοπός και ο αγώνας της τράπεζας, τα λεφτά θα επανέλθουν στα κεφάλαια και η μετοχή θα ξανανέβει".

Δείτε τις δηλώσεις του κ. Μαρακάκη

 

Τα θέματα που θα απασχολήσουν την Γενική Συνέλευση της τράπεζας είναι:

1. Έγκριση εγγραφής νέων μελών

2. Υποβολή των Οικονομικών Καταστάσεων και της Έκθεσης των Ελεγκτών του Συνεταιρισμού για την 22η Διαχειριστική Περίοδο 1/1 - 31/12/2015

3. Υποβολή της Έκθεσης Διαχείρισης και Πεπραγμένων του Διοικητικού Συμβουλίου για την 22η Διαχειριστική Περίοδο 1/1 -31/12/2015.

4.Έγκριση των Οικονομικών Καταστάσεων και των αποτελεσμάτων χρήσης του 2015

5. Απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλιου και των Ελεγκτών του Συνεταιρισμού από κάθε ευθύνη σχετικά με τις οικονομικές καταστάσεις, τα πεπραγμένα και τη διαχείριση των υποθέσεων του Συνεταιρισμού γενικά για τη χρήση του 2015.

6.Ορισμός Ορκωτών Ελεγκτών Οικονομικής Χρήσης 2016

7. Τροποποίηση του άρθρου 1. παρ.1 και του άρθρου 11 του Καταστατικού.

8. Έκδοση απλών ονομαστικών ομολόγων μειωμένης εξασφάλισης (Ο.Μ.Ε)

 

 

 Πηγή : flashnews.gr

back to top